Regler om gaver

Gaver til ansatte Regler for gaver til ansatte, kunder m.m. Vi får ofte spørsmål om reglene for gaver og hvor mye som kan gis som gave. Her finner du mange av beløpsgrensene som gjelder for hvor dyre gaver som kan gis. Det er en gjennomgående regel at gavene ikke kan gis i form av kontanter.
Dato: 17.12.2015 Tekst: Espen A. Moltubakk

Gaver til ansatte

Enkelte gaver til ansatte er skattefri for mottaker og fradragsberettiget for giver. Det er her et ufravikelig krav at gaven ikke gis som kontanter (gavekort som ikke kan veksles inn som penger er godtatt) og gaven er en generell ordning i bedriften. Dersom vilkårene for skattefritak ellers er oppfylt, men verdien av gaven overstiger ovennevnte beløpsgrenser, skattlegges bare det overskytende beløpet. Gjeldende satser er som følger:

Tabell gaverTabell gaver

 Julegave i form av kontanter (julegratiale) er skattepliktig for mottaker i sin helhet. Det skal også beregnes arbeidsgiveravgift av en slik gave.

Gaver av bagatellmessig verdi (inkl. julegaver) 

Gaver av bagatellmessig verdi, for eksempel blomster, konfekt, (rimelig) vinflaske mv. til ansatte (og styremedlemmer) anses normalt ikke som skattepliktig for mottaker. Påskjønnelse til ansatte utover dette anses som en skattepliktig fordel vunnet ved arbeid og må lønnsinnberettes. Arbeidsgiver får ikke fradragsført slike gaver.
Gaven til ansatte kan ikke overstige kr. 1.000 pr år. 

Gave klokke

Kvittering

Din henvendelse er mottatt

Vi har mottatt din henvendelse og komme tilbake til deg så raskt som mulig

Takk for du kontaktet oss

Ha en fortsatt fin dag

Vennlig hilsen

SpareBank 1 Regnskapshuset